Veel gestelde vragen over zolen

Created with Sketch.
  • Kan ik mijn zolen in meerdere schoenen dragen? Ja. Indien uw schoen een binnenzool heeft, haalt u deze eruit en vervangt u dit door uw podologische zool. Indien de zool niet goed past in de schoen, neem dan contact op met uw podoloog.
  • Kan ik ze met sporten gebruiken? Er bestaan sportzolen die specifiek bedoeld zijn voor het sporten. Het is best eerst dit te bespreken met uw podoloog
  • Hoe lang gaan de zolen mee en hoe moet ik ze onderhouden? Het verschilt per persoon en hoeveel deze gedragen worden. De gemiddelde levensduur bedraagt 3 jaar van zolen. Moet ik altijd een maat groter van schoenen wanneer er zolen gemaakt worden?

Created with Sketch.

Nee, dit hoeft niet. Het belangrijkste is dat de binnenzool die er in ligt, uit de schoen kan. Zo kan via deze binnenzool, de podologische zool op dezelfde maat geslepen worden. Maken jullie de zolen zelf?

Created with Sketch.

Er wordt samengewerkt met het innovatieve en gerenomeerde merk BoringSole. Wat betreft het opmeten, modelleren en afwerken van de steunzolen gebeurd bij ons in de praktijk.


Werken jullie ook samen met kiné

Created with Sketch.

Jazeker, er wordt nauw samengewerkt met kiné indien dit nodig is voor de klacht van de patiënt te verbeteren.

Mag ik met de tape douchen en hoe lang blijft het zitten?

Created with Sketch.

De sporttape is in beperkte mate resistent tegen water. Na een aantal wasbeurten is het natuurlijk normaal dat deze tape wat lost. een goed advies is dan ook om contact met water zoveel mogelijk te vermeiden. 
De witte sporttape mag u maximaal 2 dagen laten zitten en de gekleurde medical tape mag zelfs 4 tot 6 dagen blijven zitten.