Neoprof Alex Colman van Sport Vlaanderen Baloise kwam voor een onderzoek. Dit voor de specifieke op maat gemaakte BORGinsole fietszolen voor in de koersschoenen. Want ook de voeten zijn zeer belangrijk bij het wielrennen. Wij wensen Alex heel veel succes dit seizoen.

Met je kinderen langsgaan bij een podoloog, een goed idee en belangrijk voor later.

Vele kwalen aan de voet, knie, heup en/of rug konden verholpen worden dankzij een screening op jonge leeftijd.

Om de evolutie in kaart te brengen van hun voetspieren kan je jaarlijks een kleine test laten doen bij de podoloog. Tot hun 7 jaar is een zool nog niet direct aan de orde.

Indien nodig kunnen we hun voeten corrigeren met behulp van podologische zolen. Bij kinderen vanaf hun 7 jaar heeft dit het beste resultaat. Bepaalde kwalen die op latere leeftijd zouden kunnen optreden kunnen we mede dankzij hun lichaam dat nog volop in ontwikkeling is en in combinatie met een op maat gemaakte podologische zool preventief al verhelpen. 

Dankzij de verfijnde en bewezen technologie van de Borginsole zool kunnen we op jonge leeftijd beginnen met de correctie. Hoe jonger we van start gaan des te meer kans er bestaat dat jouw kind op latere leeftijd geen zool meer nodig zal hebben.

Nog enkele tips voor jouw jonge kinderen:

Voldoende blootvoets lopen helpt de voetspieren aansterken.

Te harde / stugge schoenen belemmeren de ontwikkeling van de voetspieren van je kind.

Wat is het voordeel van uw zool te laten maken door een podoloog en wat is de terugbetaling?

Uw zool wordt gemaakt aan de hand van een biomechanisch onderzoek van je gewrichten van de voet, knie en heup.

Bij specifieke klachten achterhalen we de oorzaak door extra testen uit te voeren.

Ons 3D scan systeem met bijhorende software maakt uw gepersonaliseerde zool tot in de kleinste details. 

We analyseren uw stap met een speciale camera en software zodat we kunnen oordelen of gepersonaliseerde zolen voor jou de beste oplossing kan zijn en wat de eventuele oorzaak van je klacht is.

Jouw gepersonaliseerde zolen worden voorzien met jouw naam en de datum van ingebruikname, we hebben verschillende kleuren en combinaties naar ieders voorkeur.

Dankzij de juiste materiaalkeuze van onze zolen kan je gerust 3 jaar genieten van de voordelen van deze podologische zolen.

Sommige mutualiteiten bieden met - of zonder voorschrift een terugbetaling aan. Alles hangt af van de mutualiteit waarin je bent aangesloten. Ik help je graag verder om uit te zoeken hoeveel jouw mutualiteit tussenkomt in de aanschaf van onze zolen.


De werking van podologische zolen.
Podologische zolen hebben een corrigerende werking. Zoals u kunt zien op de foto corrigeert deze zool de volledige voet. Maar wat u niet weet is dat deze zool ook effect heeft op de knie en heupklachten. Veel mensen die last hebben van knie en/of heupklachten zijn te wijten aan een fout stappatroon. Bij het geven van zolen, zien we na een 2 tal maand een verbetering in klachten ter hoogte van knie en heup. Alle verschillende testresultaten van het onderzoek, worden meegenomen en steken wij in deze zolen. Vergeet niet dat elke zool gepersonaliseerd is op u voet, wegens elke voet anders is.Hielspoor is een veel voorkomende oorzaak van last aan de onderzijde van de hiel. Hoe herken je hielspoor? 
- In de ochtend is de pijn het hevigst. Nadat de pezen gedurende de dag wat soepeler worden kan deze pijn licht afnemen.
- voelt als stekende pijn onder de hiel, mensen verwoorden het als trappen op een kiezeltje met de blote voet.
Meestal blijven de mensen er wat langer mee lopen omdat ze niet weten wat daarmee te doen of omdat ze denken dat het van zichzelf weggaat.
Als podoloog kunnen wij deze klacht verhelpen doormiddel van een zool. Dit is niet zomaar een zool, dit is een zool met onderaan de hiel een zachter materiaal dan aan de voorvoet zoals u kan zien is dit het lichtbruine op de foto. Deze zal zorgen voor meer comfort en betere afname van druk ter hoogte van de hiel waar de klacht zich voordoet. Het mooie aan deze zool, is dat we in deze zool ook nog eens uw correcties aan kunnen toevoegen voor een goed stap patroon. Want ook het stap patroon is een grote factor van het ontwikkelen van hielspoor. 

Hallux valgus

 

Je hoort mensen vaak klagen over een scheefstand van de grote teen, zogenaamd de Hallux Valgus. Deze kan genetisch zijn of verworven door een stappatroon (naar binnen kantelen voet of overpronatie). Meeste mensen hebben dan ook vaak last van deze knobbel aan de zijkant, genaamd de bunion. Deze kan een podoloog beschermen doormiddel van een silicone orthese die wordt afgestemd op jouw teen. 

Wat ook een probleem is, is dat de beweging in de grote teen vaak verminderd is. Daarbij kunnen we u helpen doormiddel van een zool met een verstijving of een kuiltje. Er zijn zoveel oplossingen dat een podoloog kan bieden waarvan u niet eens weet. lees gerust dit artikel eens voor meer info of kom langs voor het bekijken van de mogelijkheden. 
Artikel: https://www.henw.org/artikelen/hallux-valgus?fbclid=IwAR1tO0hq0TXuWTMIiX-NjhshvJ6GtyR6CJgg72T1MqYl7F4u6zajEg2aFMk

Dankje Metaalwerken Van de Velde voor de zeer snelle en mooie constructie van deze paal met reclamedoek.

Heb je vaak klachten van de knie of heup?
Dit kan te wijten zijn aan een fout stappatroon!
Hoe kan je weten of dit aan je stappatroon ligt?
Door een volledig biomechanisch en klinisch onderzoek, waarbij we verschillende parameters onderzoeken. Uit deze parameters kunnen wij nagaan waar jouw pijn nu precies vandaan komt. Indien u last heeft van knie of heup, twijfel dan niet om een afspraak te maken. Dan kijken we graag waar jouw pijn vandaan komt.

Maak nu een afspraak op www.podologie-symoens.com

Design opleiding bij BORGinsole Labo and Training Centre. Dit voor het optimaal afleveren van een fantastisch product.


Verstuiken van de enkel.
Wist je dat het omslaan van de enkel veel voorkomt bij zowel kinderen als ouderen. 
Verstuiking van de enkel kan leiden tot het scheuren van de ligamenten of het ligament dat een stukje bot losrukt (avulsiefractuur).
Het is wetenschappelijk bewezen dat podologische zolen, de dynamische mobiliteit van de enkel ondersteund. Podologische zolen kunnen ervoor zorgen dat er meer stabiliteit wordt gecreëerd in het enkelgewricht

Maar wat doet de podologische zool dan net?
De podologische zool zorgt ervoor dat de overschreden mobiliteit van het enkelgewricht beperkt blijft. Dit zorgt dan voor het minder verstuiken van de enkel en het hebben van een betere stabiliteit, wat kan leiden tot het minder vallen en het niet oplopen van ergere blessures.
Bent uzelf iemand die regelmatig uw voeten omslaat? Aarzel dan niet om contact op te nemen voor het laten opmeten van jouw voeten en het nakijken van jouw gangpatroon.

Diabeet zijn geeft meestal wat andere dingen met zich mee. dit kan gaan van ulcus wonden tot gevoelloosheid in handen en voeten. Diabeten kunnen door deze ongevoeligheid zulke wonden ontwikkelen zonder ervan af te weten, dit doordat ze deze niet voelen. Laat dus grondig uw voeten inspecteren bij de podoloog en vermijd deze wonden.

Eén van de spannenste momenten uit mijn leven

Tijdens de opstart heb je bepaalde administratieve verplichtingen, zo was het oprichten van Podologie Symoens BV bij de notaris een verplicht nummertje. Here we go, op eigen voeten staan! 

Opbouw eigen praktijk

De keuze was snel gemaakt, een eigen praktijk waar ik mijn passie voor dit vak kan uitoefenen.
Na mijn laatste examen heb ik direct de eerste stappen gezet om mijn praktijk op te bouwen.
Materialen bestellen, leveranciers kiezen, de zaak inrichten.
Nu begint het echte werk...

Studiekeuze Podologie

Naast mijn opleiding TLO te Beveren met optie wielrennen besloot ik mij in te schrijven voor de richting Podologie aan de Artevelde Hogeschool te Gent.
15 juli 2020 was het zover. Eindelijk mijn erkening gekregen als Podoloog.

Passie voor sport

Na een korte carrière in de tenniswereld wou ik als kind later in de voetsporen treden van mijn grootvader, wielrenner worden.
Van bij de aspiranten tot en met de beloften heb ik wekelijks mijn portie sport gekregen.
Door mijn studiekeuze kon ik niet anders dan mij enkel op dit vak toe te leggen.
Vandaag fiets ik nog rond voor het plezier.