Je kan bij mij terecht voor :

Podologisch onderzoek

Na het gesprek met een uitgebreide schoeninspectie, wordt overgegaan tot het podologisch onderzoek.
De beweeglijkheid van de verschillende gewrichten in de voet, knie, heup en rug worden opgemeten en verwerkt. In dit podologisch onderzoek wordt ook gebruikt gemaakt van het testen van de spieren op lengte en kracht.

Het stap/looppatroon wordt uitvoerig onderzocht door middel van een bewegingsanalyse op de loopband. Hierop anticiperen wij bij mogelijke afwijkingen op het stap/looppatroon. Dit bij zowel blessures als op preventief niveau. 


Functionele zolen

Afhankelijk van de aard van de klacht, beroep, sport, etc. wordt er gekeken wat voor zool u het beste kan helpen en dus het beste is voor uw behandeling. Een functionele zool kan verschillen in hardheid, correcties in de voor-, midden- en achtervoet. De voeten worden elk op afzonderlijke manier bekeken omdat deze niet altijd dezelfde correctie nodig hebben. Elke zool wordt dus op maat gemaakt.  

Sport specifiek

Met sportpodologie als specialiteit, zijn sporters hier zeker aan het juiste adres.

Lopers kunnen alvorens zij een nieuw paar schoenen kopen, een loopanalyse laten doen. Hier wordt uitvoerig besproken wat de beste  schoen is voor de loper. Met oog voor detail kijken wij naar het looppatroon, wat indien nodig wordt aangepast. 
Voetballers en fietsers kunnen hier zeker terecht voor het verfijnen van de zolen en de plaatsing van de schoenplaatjes. 
Bij al deze sporters wordt er uiteraard een uitgebreid onderzoek gedaan naar de voet, knie, heup en de lage rug.

Podologische voetbehandeling

Een podologische voetbehandeling richt zich niet enkel op de normale huid- en nagelzorg. De onderliggende oorzaak van de klacht wordt achterhaald en weggehaald. Er wordt aandacht besteed aan systeemziekten zoals Diabetes Mellitus (Type I of II) en Reuma. Ook mensen met vaatlijden kunnen baat hebben bij een podologische voetbehandeling. Klachten waarbij een podologische voetbehandeling een mogelijke aanrader is:

  • Likdoorn (eksteroog)
  • Overmatige eelt
  • Ingegroeide nagel
  • Schimmelnagel
  • Traumanagels 
  • Silicone orthesen voor scheefstand 
  • Screening van risicopatiĆ«nten (diabetes/ reuma)

Buiten deze indicaties kan u natuurlijk ook bij ons terecht voor een normale voet- en nagelbehandeling.

Gecertificeerde Podologische zolen in veiliheidsschoenen

Bij Podologie Symoens begrijpen we het belang van veiligheid op de werkvloer en het comfort dat nodig is om de hele dag effectief te kunnen werken. Daarom zijn we verheugd om onze gecertificeerde steunzolen voor veiligheidsschoenen aan te bieden. Ontdek hoe deze steunzolen uw werkdag kunnen verbeteren en u helpen om uw voeten gezond en beschermd te houden.

Waarom Gecertificeerde Steunzolen?

Veiligheidsschoenen zijn essentieel op veel werkplekken, maar ze bieden niet altijd het comfort en de ondersteuning die uw voeten nodig hebben. Onze gecertificeerde steunzolen zijn speciaal ontworpen om in veiligheidsschoenen te passen en bieden een aantal voordelen

Silicone orthesen

Deze op maat gemaakte silicones worden tussen de tenen geplaatst. Ze hebben als doel het beschermen of corrigeren van een abnormale stand of kromming van de tenen. Deze siliconen worden ook gebruikt om wrijving te verminderen. 

Diabetes en voetzorg

Bij diabetes kan door vernauwing van de bloedvaten het bloed minder goed door de benen en voeten stromen. De kans is dan groter dat wonden niet genezen. Door zenuwbeschadiging kan gevoelloosheid aan de voet optreden. De kans op wonden wordt dan groter. Deze wonden kunnen een gevaar vormen voor uw gezondheid. Dit komt steeds vaker voor bij mensen met diabetes. Daarom is voetzorg een belangrijk aandachtspunt bij deze aandoening.

Advies bij de juiste schoenkeuze

Uiteraard wordt er bij elk consult een uitgebreide schoeninspectie gedaan. Een functionele zool werkt optimaal bij de juiste schoen. Hierbij geven wij schoenadvies voor elk doeleinde. 

Kinesio Taping

Kinesio Taping kan worden toegepast ter bevordering van herstel van de spieren alsook preventief tegen opkomende blessures.